Slatke, male radosti

O nama

Već dugo za Vas pripremamo novu web stranicu, a ja kao vlasnica preuzimam odgovornost što je izrada potrajala. Svima Vama i našem dizajneru zahvaljujem na razumijevanju i strpljivosti, ali moram reći da kad god je bilo na vagi da li raditi na novom kolaču/torti/sladoledu ili pisati tekst, uvijek je prevagnuo moj laboratorij ;)! Pa ipak sam ja pobjegla od marketinga i nije me bilo lako izvući iz kuhinje. No, naš 5. rođendan u lipnju ove godine, ipak me natjerao da sjednem za računalo i prisjetim se kako je sve počelo...

Kao prvo, još ne mogu vjerovati da je već prošlo pet godina! Puno toga smo prošli i uspona i padova, ali nismo se dali omesti i dalje smo marljivo i strpljivo radili na našem cilju, a to ćemo zasigurno činiti i dalje.

U ovih pet godina otvorili smo tri poslovnice, koje Vam svakodnevno nude naše svježe, domaće slatke i slane delicije. A kakva bi to bila slastičarnica bez domaćeg sladoleda? Prošle godine smo za Vas pokrenuli i vlastitu proizvodnju sladoleda i drago nam je da ste prepoznali kvalitetu i razliku. Nemamo puno vrsta, ali trudimo se imati nesvakidašnje okuse poput jagode s acetombalsamicom, našeg Amélie sladoleda (vanilija, krema od šumskog voća i prženi bademi), pa borovnica s đumbirom za koji znamo da ste se „navukli“ (kao i mi ;)) te druge vrste koje mijenjamo ovisno o sezoni voća i ostalih namirnica.

Naravno da i dalje u našoj proizvodnji koristimo isključivo i samo maslac, slatko vrhnje, belgijsku čokoladu, svježe voće i povrće, uvozimo iz Francuske bademovo brašno za naše macarone, pistacije nabavljamo u Beču itd. Tu je još puno namirnica oko kojih se jako trudimo, kako bi Vi dobili maksimalno kvalitetan kolač. Gotove smjese, prašci i ostala slastičarska pomagala nemaju što raditi u našoj kuhinji i na to smo jako ponosni. Mnogi dobavljači su nam predviđali propast, ali ipak smo dokazali da se može i to ćemo i dalje dokazivati! Znamo da su kreme od naranče, limuna ili nekog drugog voća nekada kiselije nekada slađe, ali za naše kreme cijedimo svježe naranče i limun, a oni su jednostavno nekada slađi, a nekada kiseliji - to je priroda. Jagode, maline, šljive i borovnice također su nekada sitnije, a nekada krupnije. U velikoj mjeri ovisimo o prirodi, ali za nas su to čari domaćeg kolača. Nikada nismo težili uniformiranim kolačima i oduvijek želimo ponuditi domaće kolače kao što su radile Vaše bake ili kao što ih Vi radite kod kuće.

Ne mogu i ne želim završiti ovaj tekst, a da ne napišem da sve svoje snove, ciljeve, vizije i zamisli ne bih mogla realizirati da uz sebe nisam imala i još uvijek imam izvrstan tim.Tu su moje vrijedne cure u kuhinji, koje spremno dočekaju svaku moju novu kreaciju, ma koliko različitih slojeva nova torta imala ;)! One su uvijek spremne na sve. Kad imamo gužvu bilo radi svadbe, Božića, Uskrsa, festivala itd., uvijek zajednički zbijemo redove i nastojimo svima osigurati željeni slatki zalogaj. Uz sve navedeno one su te, koje su zaslužne što ja više ne moram raditi noćne smjene (naravno ni nitko drugi, taj termin je bio rezerviran samo za mene), jer zahvaljujući njima sve uspijemo riješiti u dnevnim smjenama. Na svemu ovome sam im svima beskrajno zahvalna.

Sve to ne bi bila zaokružena priča da nemam ništa manje vrijedan tim u prodaji u svim poslovnicama, koji također daje sve od sebe da zadovolje sve Vaše želje. Znam da često imate prigovore na osoblje u Vlaškoj radi čekanja, ali molimo za razumijevanje, jer doista rade u teškim uvjetima. Na pola metra radne površine moraju maksimalnom brzinom spremiti sve Vaše narudžbe, a to nije uvijek tako lako kako se čini, jer jednostavno i oni moraju čekati da dođu na red u tih pola metra. S obzirom da radimo na rješavanju tog problema, Vlaška će uskoro opet dobiti novi, ali ovaj put i veći šank, kako bi bili u mogućnosti pružiti Vam maksimalnu uslugu.

Jedna od bitnih karika u lancu je i naš vječiti djelatnik mjeseca ;) - dostavljač koji je izmeđuostalog zaslužan da Vam torte stignu na vrijeme i u besprijekornom stanju.

Tu je naravno i voditelj koji čini sve, ali doslovno sve da sve dobro organizira, kako bi cijeli orkestar skladno svirao baš onako kako Vi želite.

Ipak, na kraju krajeva sve ovo što radimo, uz sav naš trud bez Vaše podrške, bez Vaših redovitih dolazaka, bez činjenice da prepoznajete razliku, jedan san bi ostao neostvaren... Zahvaljujući Vama mi radimo posao koji volimo, Vi uživate u našim slasticama i nadamo da će ovo slatko prijateljstvo još dugo trajati...

U to ime ostanite mi dobro!
Vaša Žak

U Zagrebu, 29.07.2015.